vineri, 29 martie, 2024

Intre furtuni violente si caldura de foc, Romania trece prin extreme periculoase!

Distribuie:

Publicat:

Romania este in plin cod galben de ploi si vijelii. Avertizarea va expira spre miezul noptii, iar efectele au fost distrugatoare in intreaga tara. Au zburat acoperisuri, raurile s-au umflat, iar viiturile au devastat totul in calea lor. La Constanta, un incendiu a fost provocat de razele soarelui extrem de puternice. Zeci de oameni au privit inspaimantati cum ia foc acoperisul unui spital.

O furtuna de 20 de minute a adus dezastrul in Targu Carbunesti, judetul Gorj. Acoperisul unui bloc a fost luat pe sus de rafale care au batut cu 100 de kilometri pe ora. 6 masini au fost distruse in cateva secunde. Vremea a adus necazuri in intreaga tara.

La Piatra Neamt, locuitorii unui cartier sunt la capatul puterilor dupa ce inundatiile i-au lovit a doua oara in aceasta luna.

Singura zona ferita de instabilitate, in aceste zile va fi litoralul romanesc. Vom avea 30-31 in aer si 25-26 in apa marii. Daca alegeti sa mergeti la munte in shimb, sa aveti la dvs umbrele si pelerine pt ca va ploaua aproape in fiecare zi.

La mare, altele sunt problemele. Indicele radiatiei ultraviolete a atins valori periculoase. Atat de mari, incat acoperisul unui spital s-a aprins de la razele soarelui. A fost stins la timp de pompieri. In timpul interventiei, 60 de oameni – cadre medicale, dar si pacienti – au fost evacuati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img