sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Intrebuintari diverse ale lavandei

Distribuie:

Publicat:

Planta cu flori albastre, frumos mirositoare si foarte folositoare. Cam asta ar fi una dintre definitiile acestei plante. Iata cateva situatii in care levantica iti poate fi de mare folos. Spre exemplu: levantica te poate ajuta in lupta impotriva insectelor. Amesteca cateva picaturi de ulei de levantica cu ulei de floarea soarelui. Apoi maseaza-ti pielea cu acest amestec.

 Ai probleme cu moliile? Te-ai saturat de mirosul de naftalina? Incearca saculetele cu flori de levantica uscata; Nas infundat? Levantica te poate ajuta. Adauga 5 picaturi de ulei de levantica intr-un vas cu apa fierbinte si inhaleaza aburii; Te-ai ars in timp ce pregateai cina? In loc sa masezi locul afectat cu ulei sau sa alergi la o sursa de apa rece, aplica cateva picaturi de ulei de levantica pe arsura; Ai auzit ca otetul este cel mai bun in vindecarea arsurilor solare? Poate ca este. Dar cine isi doreste sa miroase a otet intreaga zi? Daca arsurile nu sunt foarte grave, amesteca cateva picaturi de ulei de levantica cu apa minerala si stropeste locul afectat; Nu ai mai avut parte de ceva vreme de un somn linistit si odihnitor? Pune cateva picaturi de ulei de levantica pe perna ta. Astfel vei avea parte de un somn linistit. Aroma acesteia are o mare putere in alungarea stresului.

Pe etichetele unora dintre cele mai cunoscute lotiuni si creme vei gasi, ca ingredient, levantica. Adauga cateva picaturi din ulei de levantica in lotiune sau in crema ta de fata. Romanii credeau ca levantica este foarte importanta pentru obtinerea unui ten frumos;  Uleiul de levantica are proprietati antiseptice si antiinflamatoare. Daca te doare capul si nu ai sau nu iti doresti sa iei pastile, incearca sa-ti freci tamplele cu cateva picaturi de ulei de levantica; Datorita proprietatilor antiseptice si antiinflamatoare, in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, levantica era folosita in spitale ca dezinfectant. Pastreaza sub chiuveta o sticla cu bicarbonat de sodiu, ulei de levantica si apa; Iti doresti ceva special pentru cina? Cauta cateva retete cu levantica. Poti descoperi ca puiul cu levantica este delicios. 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img