vineri, 19 aprilie, 2024

Inventii si inovatii in Mesopotamia

Distribuie:

Publicat:

Inventii si inovatii in Mesopotamia. Mulţi istorici le atribuie sumerienilor o groază de invenţii. Acestora li se acreditează inventarea rotii şi a rotii olarului.

Scrierea cuneiformă este considerată a fi primul lucru care a transmis dovezi ale unor înregistraţi istorice.

Au fost printre primii astronomi cunoscuţi. Au venit cu conceptul de împărţirea orei în 60 de minute şi minutul în 60 de secunde. Le este atribuita inventatia formaţiunilor militare.

Cea mai importantă contribuţie pe care au avut-o sumerienii a fost faptul că au iniţiat agricultura intensivă în Mesopotamia antică.

Inventii si inovatii in Mesopotamia

Grâul, orzul au fost cultivate pentru prima dată la o scară mare, de asemenea, şi creşterea unor animale ca ovinele (începând cu muflonul) şi bovinele (începând cu bour).

Aceste invenţii şi inovaţii pun civilizaţia din Mesopotamia printre cele mai creative culturi umane din preistorie şi istorie. Realizările ştiinţifice au fost deosebit de importante pentru modernizarea lumii.

Numele Mesopotamia se referă la o regiune din Orientul Apropiat, care în prezent ține parțial de Irak, parțial de Şiria de est și parțial de Turcia de sud.

Numele provine din cuvintele grecești μέσος mesos „”între”” și potamos „”râu””, referindu-se la zona dintre râurile Eufrat și Tigru. Primii mesopotamieni care au trăit au fost sumerienii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img