luni, 18 martie, 2024

Investitii locale in apa și canalizare pe alte trei strazi din municipiul Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, încă trei străzi din localitate vor fi racordate la rețeaua de apă și canalizare menajeră locală. Fondurile necesare investiției provin de la bugetul local iar lucrările sunt executate de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad. 

Proiectul a fost inițiat de primarul Dumitru Boroș ca urmare a solicitărilor venite din partea proprietarilor a 76 de gospodării de pe străzile Muzelor (50 de branșamente pentru apă, pe o lungime de 420 metri), Vasile Voiculescu (17 branșamente pentru canalizare, pe o lungime de 252 metri) și Ion Codrescu, Ulița 2 (9 branșamente pentru canalizare, pe o lungime de 62 metri). Lucrările au presupus și amenajarea unei Stații de Pompare a Apelor Uzate (SPAU) cu două pompe, pe strada Ion Codrescu. Pe strada Vasile Voiculescu investiția s-a finalizat deja și are o valoare de 77.000 lei iar pe străzile Muzelor (circa 154.000 lei) și Ion Codrescu (circa 60.000 lei) lucrările se vor încheia până la finele lunii în curs.  

 

„În continuare răspundem solicitărilor venite de la cetățeni, în limita bugetului localității. Oamenii care locuiesc pe aceste străzi ne-au cerut în nenumărate rânduri să ne îndreptăm atenția și asupra lor, având în vedere că întâmpinau dificultăți majore din cauza lipsei canalizării sau a apei, utilități de care nu au beneficiat niciodată. Apreciem că până la sfârșitul acestei luni lucrările ar putea fi terminate. Este un proiect asupra căruia ne-am aplecat atenția cu toată responsabilitatea, așa cum de altfel am făcut cu toate celelalte proiecte finanțate din bugetul local care prevedeau racordarea unor străzi la rețeaua de apă sau la cea de canalizare a  municipiului. În paralel s-a intervenit și la refacerea a patru grătare pluviale, de pe strada Titu Maiorescu, unde s-au semnalat probleme de fiecare dată când ploua torențial”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

Numărul total al străzilor racordate, numai în ultimii doi ani, la rețelele de apă și canalizare și finanțate de la bugetul local a ajuns la 20, după ce, recent, canalizarea realizată pe strada Iorgu Radu a fost conectată la rețeaua locală.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img