vineri, 29 martie, 2024

Ioana: „Sunt maritata de 9 ani, iar eu si sotul meu avem o fetita de sase ani. In ultimul an mi-am inselat sotul cu un coleg de munca.. M-a…” Nu a lovit-o, nu a injurat-o, dar i-a dat o lectie pe care femeia nu o va uita niciodata

Distribuie:

Publicat:

Draga Adela,

Ma numesc Ioana si sunt casatorita de 9 ani, iar eu si sotul meu avem impreuna o fetita de sase ani. In ultimul an mi-am inselat sotul cu un coleg de munca, iar el a aflat asta in urma cu doua saptamani. M-a dat afara din casa, cu tot cu copil, si este foarte furios pe mine. Spune ca vrea sa divortam si il inteleg. Cu toate acestea, simt ca am facut cea mai mare prostie din viata mea inselandu-l. Mi-am cerut iertare, dar nu vrea sa ma asculte. Te rog, ajuta-ma cu un sfat, cum pos sa-mi salvez casnicia? Multumesc din suflet!

Adela raspunde:

Draga Ioana,

In momentul acesta, nu ai ce sa faci, mai mult decat ai facut deja. Sotul tau este suparat, ti-ai cerut iertare, lasa-l sa-si descarce mania, e mai bine asa. Da-i timp sa te inteleaga, eventual sa aiba unele experiente care sa-l faca sa realizeze ca tu esti singura femeie alaturi de care se simte intreg. Demnitatea ta e singura stare care il poate impresiona.

Asuma-ti relatia cu colegul de la munca, spune-i sotului ca iti pare rau dar nu mai poti da timpul inapoi. Daca poate sa te ierte, bine, daca nu, atunci asta e, tu iti asumi responsabilitatea. Eventual, dupa ce se mai calmeaza, poate aveti o discutie mai ampla, in care ii explici si care sunt motivele care te-au impins sa faci acest gest. Mi-e greu sa cred ca, daca sotul tau s-ar fi comportat desavarsit, tu ai mai fi avut nevoie sa-l inseli. Cu siguranta ca si el a avut niste reactii care te-au impins, intr-un fel, catre colegul tau. Precis se stie si el cu musca pe caciula dintr-un motiv sau altul.

Violenta reactiei sale arata ca ceva-ceva e acolo… In concluzie, deocamdata lasa lucrurile sa se desfasoare in ritmul lor si cu siguranta ca timpul va linisti apele. Este foarte important sa-l tii cat mai mult pe cel mic la adapost de discutiile voastre. Incearca sa-i explici situatia in asa fel incat sa nu capete nicio stare de tensiune, nici fata de tine, nici fata de tatal lui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img