vineri, 19 aprilie, 2024

Iohannis a fost CRITICAT DUR in presa straina, dupa vizita lui Macron la Bucuresti

Distribuie:

Publicat:

Celebra publicatie Deutsche Welle l-a criticat in termeni foarte aspri prestatia presedintelui Klaus Iohannis in timpul vizitei la Bucuresti sefului statului francez, Emannuel Macron critica foarte dur prestatia presedintelui Klaus Iohannis in timpul vizitei lui Emmanuel Macron la Bucuresti. Iohannis s-a supus pur si simplu cerintelor lui Macron in ce priveste modificarea Directivei referitoare la statutul muncitorilor si nu a aparat drepturile romanilor care lucreaza in strainatate, scriu jurnalistii de la publicatia germana.

In opinia jurnalistilor de la Deutsche Welle, presedintele Iohannis a evitat sa vorbeasca deschis cu Emmanuel Macron despre muncitorii romani care lucreaza in Europa. Astfel, presedintele Frantei a obtinut ce a vrut de la omologul roman, in timp ce Iohannis nu a aparat drepturile propriilor etateni care lucreaza in stranatate.

De fapt, vizita lui Macron in Bucuresti a fost, in principal, despre obtinerea acordului in privinta modificarii Directivei, mai sustin acestia. Asta in conditiile in care presedintele francez primise acordul de principiu al cehilor si slovacilor pentru modificarea directivei serviciilor in sensul dorit de el.

„Sosit in vizita oficiala la Bucuresti, presedintele Frantei Emmanuel Macron a fost primit cu mare entuziasm si nu a avut nicio dificultate in a-si impune punctele de vedere. Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a atins scopul destul de usor. Cu o zi inainte, la Salzburg, el reusea sa obtina acordul de principiu al cehilor si slovacilor pentru modificarea directivei serviciilor in sensul dorit de francezi. De semnalat este ca presedintele Macron a primit ajutorul consistent al cancelarului Austriei, Christian Kern, care a indeplinit discret rolul de mediator pe langa premierul Slovaciei, Robert Fico si cel al Cehiei, Bohuslav Sobotka. Asa cum reiese dintr-un comunicat al Guvernului slovac, participantii la reuniune au convenit sa modifice directiva muncitorilor detasati destul de rapid, in cursul reuniunii Comisiei din luna octombrie. Desigur ca discutiile de la Salzburg nu s-au limitat la subiectul ”dumpingului social”, dupa cum l-a numit cancelarul Austriei in termeni solidari cu presedintele Macron, reuniunea abordand si tematica generala a constructiei europene, ingrijorarea Estului fata de Europa cu doua viteze, migratia, ca si problemele privitoare la apararea europeana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img