joi, 18 aprilie, 2024

Iohannis atacat de dur de Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat vineri pe presedintele Klaus Iohannis si pe premierul Dacian Ciolos – pe care i-a numit ”acest cuplu minunat” – pentru esecul Romaniei de a fi admisa in spatiul Schengen.

”Romania si-a indeplinit toate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca, asa cum scria si in documente pentru a fi admisa. De ce nu suntem admisi in Schengen? E bine pentru Europa lucrul asta? Am auzit sau am fost hraniti cu speranta de cateva luni de zile si de presedintele Iohannis si de Dacian Ciolos, acest cuplu minunat. De la domnul Iohannis, care are relatii foarte bune in Europa, si de la domnul Ciolos care, la fel, este prieten la catarama cu domnul Junker, am inteles ca vom fi primiti in Schengen doar datorita lor. Nici macar nu au fost in stare sa mentina pe ordinea de zi la Consiliul JAI zilele trecute acest subiect”, a declaratLiviu Dragnea.

Problema admiterii Romaniei in spatiul Schengen nu este rezolvata, desi a luat o “turnura pozitiva”, insa este nevoie de discutii cu mai multi parteneri, a declarat presedintele Klaus Iohannis, la sosirea la summit-ul informal UE27 care a avut loc in septembrie la Bratislava.

El a subliniat ca, in pofida semnalelor pozitive pe care le-a avut si din partea Frantei, cu ocazia vizitei presedintelui Francois Hollande la Bucuresti, problema nu este rezolvata pentru ca este nevoie de discutii cu mai multi parteneri.

“Lucrurile nu sunt niciodata simple. Este nevoie de discutii cu mai multi parteneri – nu vreau sa nominalizez – dar mai este de lucru. Sa nu-si imagineze cineva ca problema este rezolvata. A luat o turnura pozitiva, dar pana la rezolvarea ei mai este de lucru (…) Sunt multe tari care au declarat de la inceput ca ne sustin fara niciun fel de rezerve. De exemplu, Slovacia a declarat din capul locului ca este pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen si multi altii, tot asa”, a declarat seful statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img