marți, 19 martie, 2024

Iohannis, scuze publice faţă de comunităţile evreieşti, după remarca la adresa lui Dragnea: Nu am vrut să jignesc. Dacă cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a cerut scuze comunităţilor evreieşti, după ce a declarat, joi la Bacău, că "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii" preşedintele PSD Liviu Dragnea, în cadrul vizitei din Israel.

Iohannis, scuze publice faţă de comunităţile evreieşti, după remarca la adresa lui Dragnea: Nu am vrut să jignesc. Dacă cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze

"Nu ştiu pe ce se bazează aceste critici, în afirmatia mea nu am folosit noţiuni peiorative, dar dacă cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze faţă de aceştia, iar declaratia nu a fost o declaraţie, ci o întrebare retorică şi cât am spus, atât am vrut să spun (…) În niciun caz întrebarea nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel. Intrebarea mi-am pus-o pentru că o persoană din România s-a dus în acea ţară nu ştim de ce, se întâlneşte nu ştim cu cine şi nu ştim ce înţelegeri vor face", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bacău.

Şeful statului l-a criticat şi pe Liviu Dragnea că a comentat situaţia ambasadei din Israel.

"Tocmai de aceea vizita acelui personaj nu a fost mediatizată deloc, mi-am pus şi eu ca şi alţi politicieni întrebarea ce înţelegeri ar putea să facă. Întrebarea retorică nu era cu iz de a jigni", a mai spus Iohannis.

Scuzele preşedintelui vin după ce cu puţin timp înainte a declarat, referitor la Liviu Dragnea, că "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

"Această vizită pe care o fac premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii. Nu a plecat doamna premier cu niciun fel de mandat. A vorbit strict în numele Guvernului", a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, Viorica Dăncilă a anunţat că a purtat discuţii cu Benjamin Netanyahu despre relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (…)Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (…) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a aflat şi joi într-o vizită oficială în Irael, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu, în aceeaşi perioadă aflându-se în vizită şi prim-ministrul Viorică Dăncilă.

SURSA: mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img