vineri, 29 martie, 2024

Ion Caramitru, noua reactie in scandalul momentului: Acuzele curg torential, sunt deja un infractor, terenul e aproape inundat

Distribuie:

Publicat:

 

Directorul Teatrului National din Bucuresti, Ion Caramitru, spune, intr-o scrisoare deschisa adresata ''oamenilor, in general, spectatorilor, in special, prietenilor si celor care nu-i sunt prieteni'', ca nu are sa-si reproseze ''mai nimic, nici privind conduita civica, nici profesionala si nici materiala'', iar cauza sa este ''salvarea de la inactivitate si faliment a TNB si a principalelor institutii nationale ale Romaniei, aflate in directa legatura cu Ministerul Culturii''. 

''Nu am a-mi reprosa mai nimic, nici privind conduita mea civica, nici profesionala si nici materiala. Trebuie sa-mi reprosez increderea in oameni si naivitatea de a uita ceea ce romanul, tot timpul, stie – ca surprizele majore, dramatice si uneori chiar tragice vin de la cei carora, intr-un fel sau altul, le-ai facut doar bine in viata si in cariera. De-aici si pana la linsajul mediatic pe care il traiesc e doar un pas. Trebuie sa ma apar, sa dovedesc, sa ma dezbrac in fata lumii, pentru a arata unde ma doare si ce am de gand sa fac. Cam cum era in comunism. Am mai trecut prin asta. Sunt pregatit'', arata Caramitru in scrisoare. 

El spune ca este nevoit pentru a treia oara in ultimii douazeci de ani sa-si salveze onorabilitatea. 

''In 2001, tot la initiativa Ministerului Culturii, s-a decis un control, chitit sa ma compromita, in legatura cu UNITER. La final, am castigat in instanta un proces de calomnie care s-a incheiat cu condamnarea penala a secretarului de stat Ion Antonescu, zis 'Maresalu'. Am cerut, atunci, daune morale de 1 leu, fiindca nu castigul material m-a interesat, ci ca adevarul sa iasa la lumina. Intre 2015 si 2017, am fost controlat in toate ipostazele de functionar public de binecunoscutul organism ANI. In 2017, dosarul a fost clasat. Astazi, ma pregatesc pentru a treia incercare. Acuzele curg torential, sunt deja un infractor, terenul e aproape inundat. Numai ca astazi cauza mea este, in principal, salvarea de la inactivitate si faliment a Teatrului National din Bucuresti si a principalelor institutii nationale ale Romaniei, aflate in directa legatura cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, responsabil, de facto, de activitatea noastra'', mentioneaza Ion Caramitru. 

El acuza o serie de ''delatiuni si neadevaruri venite de la cativa colegi lipsiti de scrupule''. 

''Sunt pregatit si pentru asta. Vreau sa-mi asigur prietenii ca nu am nevoie de ajutor, ca am adevarul de partea mea si ca voi lupta sa-l dovedesc. Ii rog doar sa ma urmareasca in tot ce fac. Atat'', precizeaza Caramitru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img