vineri, 29 martie, 2024

Ion Iliescu, AUDIAT la Parchetul General

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat, luni dimineata, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat in dosarul “Mineriadei”, in care este acuzat de crime impotriva umanitatii.

„Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema?”, a fost prima reactie a lui Ion Iliescu, dupa inculparea in dosarul Mineriadei.

La sfarsitul anului 2016, procurorii militari au decis punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, fata de fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman si fostul director al SRI Virgil Magureanu in dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.

De asemenea, au fost pusi sub urmarire penala Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al Romaniei; Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale; general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Parchetul Militar a anuntat atunci ca, in acest dosar, urmarirea penala se efectueaza, in continuare, fata de alti 18 suspecti, sub aspectul savarsirii acelorasi infractiuni de crime impotriva umanitatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img