joi, 28 martie, 2024

Ionut si-a ucis tatal cu toporul, apoi i-a cusut ranile. Ce a facut apoi baiatul de 17 ani, ajutat de mama sa

Distribuie:

Publicat:

Ionut Florin Barbu (17 ani), elevul de liceu acuzat ca si-a omorat tatal cu toporul a fost trimis in judecata de procurori. Crima s-a petrecut in comuna Pacureti din judetul Prahova, in noaptea de 22 spre 23 octombrie 2017, dar autoritatile au aflat trei zile mai tarziu, si asta pentru ca medicul de familie din comuna a fost vigilent si nu a emis certificatul de deces pana ce nu a facut propriile verificari.

Tragedia s-a petrecut pe fondul neintelegerilor dintre Ionut si tatal sau, un barbat cunoscut pentru consumul de alcool, dar si pentru comportamentul sau violent. Ionut se suparase in ziua crimei pentru ca nu fusese lasat sa zaboveasca mai mult cu prietenii sai la o partida de fotbal.

Cand s-a intors acasa si a vazut ca tatal sau ii incuiase usa, s-a enervat si mai rau. A reusit sa intre in locuinta cu ajutorul mamei sale care i-a deschis un geam. Dupa ce a mancat, si-a anuntat mama ca se retrage la el in camera sa se odihneasca, doar ca in drumul sau a dat peste tatal sau care dormea pe o canapea.

Adolescentul a luat un topor si si-a lovit parintele direct in cap. Fara sa stea prea mult pe ganduri si-a anuntat mama, iar impreuna au inceput sa stearga urmele crimei. Ionut chiar a cusut rana de la cap in speranta ca nimeni nu va observa. A doua zi a mers in sat si a anuntat rudele si vecinii ca tatal sau murise, apoi a mers sa cumpere cele necesare inmormantarii. Crima a fost depistata abia cand medicul de familie a veit sa constate decesul in vedere eliberarii documentelor necesare in astfel de situatii. Ionut a fosr retinut de politie ca principal suspect in data de 24 octombrie, iar de atunci se afla in arest preventiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img