marți, 23 aprilie, 2024

Iordania prelungeste interdictia de circulatie si incepe livrarea alimentelor la domiciliu

Distribuie:

Publicat:

Iordania a anunţat luni prelungirea pe termen nelimitat a interdicţiilor de circulaţie, informează Reuters. Supermarketurile şi alte magazine sunt închise şi în toată ţara va începe livrarea alimentelor la domiciliu, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, notează Agerpres.

Ministrul de stat pentru media, Amjad Adailah, a declarat că guvernul a convenit cu consiliile municipale măsuri pentru livrarea unor cantităţi suficiente de pâine, apă, butelii de gaz şi medicamente de primă necesitate pe tot teritoriul naţional, pentru săptămâna în curs. "Trebuie să ne pregătim pentru o perioadă grea", a declarat oficialul presei de stat.

Numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus în Iordania a crescut într-o săptămână de la şase la 112; nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19.

Interdicţiile de circulaţie au fost impuse în Iordania de sâmbăta trecută, conform legislaţiei de urgenţă care acordă autorităţilor puteri sporite. Mii de militari au fost desfăşuraţi la puncte de control din marile oraşe pentru a limita deplasările, după ce s-a constatat că oamenii nu respectă recomandările de a nu ieşi din locuinţe.

"Sunt oameni care nu cunosc dimensiunile pericolului care ameninţă şi care insistă să încalce legea", a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul de brigadă Mukhles al Mufleh, precizând că s-au efectuat 800 de arestări.

Organizaţiile umanitare afirmă că mulţi iordanieni săraci – majoritatea populaţiei – suferă deja din cauza penuriei de alimente şi vor fi afectaţi de interdicţia de circulaţie pe termen lung. "Autorităţile iordaniene ar trebui să-şi respecte angajamentul de a nu restrânge drepturile fundamentale în cadrul situaţiei de urgenţă şi să se asigure că toate măsurile luate sunt necesare şi proporţionale cu ameninţarea reprezentată de pandemie", a apreciat Michael Page, director adjunct pentru Orientul Mijlociu al Human Rights Watch.

Ministrul muncii, Nidal al Batyneh, a declarat jurnaliştilor că lumea trebuie să se obişnuiască cu un stil de viaţă mai auster până trece criza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img