marți, 16 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: 53 DE SOFERI, DEPISTATI CU VITEZE PESTE LIMITA LEGALA

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului Rutier Vaslui au depistat ieri, pe parcursul a trei ore, 53 de persoane care conduceau cu viteze peste limita legala. Cea mai mare viteza inregistrata a fost de 134 de km/h.

In ziua de 05 iunie, politistii Serviciului Rutier au actionat, cu pistolul radar din dotare, pe D.E 581 si D.N 15 D pentru prevenirea accidentelor de circulatie si cresterea sigurantei rutiere.

Pe parcursul a trei ore, politistii au depistat 53 de soferi care circulau pe drumurile publice si au depasit limita legala de viteza. De asemenea, in cazul a 8 conducatori auto s-a luat masura suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile..

Viteza maxima inregistrata de politisti a fost de 134 de km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Soferii depistati circuland cu viteza excesiva au fost sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.
Politistii reamintesc ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.305 si 2.900 de lei).

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img