joi, 28 martie, 2024

IPJ Vaslui:Actiunea „BLOCADA”. Au fost aplicate 1.500 de sanctiuni contraventionale

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana desfasoara actiunea Blocada pentru prevenirea faptelor  antisociale si asigurarea unui trafic rutier sigur, in special pe drumurile dinspre si catre punctele de trecere a frontierei.

In perioada 30 iulie – 5 august, politistii vasluieni au constatat 21 infractiuni, au aplicat peste 1.500 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ  240.000 de lei.

In perioada 25 iulie – 31 august, Politia Romana desfasoara o actiune la nivel national pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum si pe soselele dinspre si catre punctele de trecere a frontierei.

La activitati participa politisti din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, actiuni speciale, arme, explozivi si substante periculoase.

In perioada 30 iulie – 5 augus, la actiunile desfasurate la nivel judetean au participat 270 politisti de la ordine publica, 31 de la rutiera, 38 de la investigatii criminale si 4  specialisti in arme, explozivi si substante periculoase.

In urma celor 57 de actiuni punctuale desfasurate in aceasta perioada, politistii vasluieni au constatat 21 infractiuni, dintre care 8 de natura judiciara, 10 la regimul circulatiei rutiere, restul faptelor vizand alte genuri de infractiuni. Dintre infractiunile descoperite, 12 au fost constatate in flagrant delict.

Politistii au depistat 4 persoane urmarite, dintre care 2 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei inchisorii.

Au fost aplicate 1.518 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 241.795 de lei, dintre care 137 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991 a ordinii si linistii publice, 47 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

In urma activitatilor desfasurate in trafic, politistii au aplicat 1.223 de sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Totodata, au fost aplicate 109 sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea altor acte normative.

Ca masura complementara, politistii au retinut 45 permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool si 9 pentru viteza, 26 pentru alte abateri si au retras 9 certificate de inmatriculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img