vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:ACTIUNI ALE POLITISTILOR PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

Distribuie:

Publicat:

Politistii de ordine publica au desfasurat in aceasta perioada activitati pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri, precum si a faptelor ilegale asociate  transportului si comercializarii materialului lemnos.

Pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, politistii au efectuat in aceasta saptamana  35 de controale in fondul forestier, in piete si targuri, precum si actiuni de verificarea a circulatiei materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport si a documentelor justificative de provenienta a materialului lemnos.

Actiunile au fost coordonate de politisti ai Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, iar la activitati au participat politisti ai sectiilor de politie rurala, posturilor de politie comunale si Biroului de Ordine Publica Barlad.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 76 de contraventii pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 23.890 de lei, 14 dintre acestea fiind aplicate in baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Pe raza comunei Zapodeni,  politistii au depistat un tanar, in varsta de 29 ani, din comuna Danesti, care transporta cu un vehicul cu tractiune animala cherestea fara a detine documente de provenienta si transport pentru materialul lemnos. Impotriva acestuia a fost luata masura sanctionarii contraventionale, iar materialul lemnos a  fost ridicat in vederea confiscarii.

Politistii au identificat pe raza comunei Codaesti patru persoane  care au taiat in mod ilegal 20 arbori de esenta salcam din plantatia apartinand A.N.I.F. Alte doua persoane au fost identificate pe raza comunei Gherghesti in timp ce transportau lemn de foc, fara a detine documente de provenienta si transport pentru materialul lemnos. In ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii, iar cei in cauza au fost sanctionati contraventional in conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Politisti din cadrul Politiei orasului Murgeni au depistat in flagrant doua persoane care furau material lemnos din padurea aflata pe raza localitatii Carja, suburbie a orasului Murgeni. Materialul lemnos si vehiculul cu tractiune animala folosit pentru transport au fost ridicate si lasate in custodia reprezentantilor Ocolului Silvic Epureni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img