marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNI ALE POLITISTILOR PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

Distribuie:

Publicat:

Politistii desfasoara frecvent activitati pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri, precum si a faptelor ilegale asociate  transportului si comercializarii materialului lemnos.
    
In primele 10 luni ale anului 2017, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale din domeniul circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, in scopul mentinerii integritatii fondului forestier national.  

De la inceputul anului curent, la nivelul judetului Vaslui au fost sesizate 52 de infractiuni la regimul silvic (3 in mediul urban si 49 in mediul rural), inregistrandu-se o scadere cu 17,4 % fata de perioada similara a anului 2016.

Pentru a preveni savarsirea unor astfel de fapte, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au organizat in acest an 152 actiuni pe linie de silvicultura. De asemenea, au fost efecutate 741 controale pe drumurile publice, in fondul forestier si la agentii economici de profil, pe linia provenientei, depozitarii, valorificarii si legalitatii transportului de material lemons. Cu ocazia controalelor a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea totala de 280,42 m.c.,  in valoare de aproximativ 90.000 lei. Totodata, au fost confiscate 25 atelaje hipo, 12 ferastraie mecanice si 9 harnasamente.

De la inceputul acestui an,  in domeniul silviculturii au fost aplicate 381 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 480.800 lei.  

Mentionam ca astfel de activitati vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img