vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:Arme neletale detinute ilegal,ridicate de politisti-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in arme, munitii si substante periculoase au ridicat 4 arme neletale supuse autorizarii, detinute in mod ilegal,  in urma celor 5 perchezitii efectuate astazi la persoane banuite de comiterea de infractiuni la regimul armelor si munitiilor.     

In aceasta dimineata, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au desfasurat o actiune pe raza comunei Puiesti pentru combaterea infractiunilor la regimul armelor si munitiilor.

In baza mandatelor emise de Judecatoria Barlad, politistii au efectuat 5 perchezitii domiciliare care au vizat probarea activitatii infractionale a unor persoane banuite de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Astfel, au fost  ridicate 4 arme neletale supuse autorizarii (arme lungi cu aer comprimat) si 302 diaboluri, bunuri detinute contrar prevederilor legale. Armele si diabolurile au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor in dosarele penale intocmite pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 342 din Codul Penal.

“De asemenea, de la locuinta unui barbat, in varsta de 62 ani, din comuna Puiesti au fost ridicate 2 capcane neautorizate destinate capturarii vanatului mare. Impotriva acestuia se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii braconaj cinegetic, fapta prevazuta de Legea 407/2006 vanatorii si a protectiei fondului cinegetic.”a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant din cadrul IPJ VASLUI

La actiune au participat si politisti de investigatii criminale, politisti din cadrul Postului de Politie Puiesti si luptatori de la actiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img