sâmbătă, 27 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: ARME SI MUNITIE DETINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLITISTI

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au efectuat perchezitii la locuintele unor persoane banuite de  contrabanda calificata cu arme si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. 

Saptamana aceasta, politisti ai Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu sprijinul altor politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au efectuat o perchezitie la domiciliul unui barbat de 53 de ani, din comuna Pogana, banuit de comiterea unor infractiuni la regimul armelor si munitiilor. Politistii au descoperit in locuinta barbatului o arma letala, scurta, confectionata artizanal, peste 200 cartuse cu glont de diferite calibre, precum si munitie pentru arme neletale din categoria celor supuse autorizarii. 

Arma si munitia au fost ridicate in vederea expertizarii si continuarii cercetarilor, iar barbatul de 53 de ani a fost retinut de politisti pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata. La data de 19 octombrie a.c. acesta a fost prezentat la Judecatoria Barlad, instanta dispunand impotriva sa masura controlului judiciar.

O alta perchezitie a fost efectuata de catre politisti la locuinta unui barbat de 24 ani, din comuna Dumesti, banuit de contrabanda calificata cu arme si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Cu aceasta ocazie, politistii au ridicat o arma scurta din categoria celor neletale, supuse autorizarii, precum si munitie aferenta acesteia.

De asemenea, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au identificat un barbat de 27 ani, din orasul Negresti, in timp ce incerca sa comercializeze o arma lunga din categoria celor supuse autorizarii si munitie pentru acest tip de arma.

 Pe numele barbatilor au fost intocmite dosare penale, efectuandu-se in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img