joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:ATENTIE, VITEZA UCIDE! ALEGE VIATA!

Distribuie:

Publicat:

 Politia Romana a desfasurat, in perioada 12-18 octombrie, o actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, in special a celor produse pe fondul nerespectarii prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice. 
 
Politistii rutieri si de la ordine publica au utilizat aparatele radar pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere, in principal prin depasirea limitei legale de viteza.

In urma abaterilor depistate in trafic, politistii vasluieni au aplicat 410 sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 361 pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

De asemenea, ca si masura complementara, au fost retinute in vederea suspendarii 9 permise de conducere, pentru depasirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.    

Pentru a nu fi implicati  in accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Politia Romana recomanda conducatorilor auto:
– sa respecte regimul legal de viteza instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplaseaza, atat in interiorul cat si in afara localitatilor;
– sa adapteze in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care ruleaza, situand-o nu la limita maxima admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta;
– sa reduca viteza de deplasare, in locurile impuse de lege si in special in zona trecerilor pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img