vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI : ATENTIE, VREMEA SE INRAUTATESTE ! FITI PRUDENTI!

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni se vor afla in teren, avand in vedere schimbarile meteo care sunt preconizate. Circulati cu mai multa prudenta, in conditii de vreme cu precipitatii abundente!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru judetul nostru avertizari de COD GALBEN de instabilitate atmosferica, cantitati de apa importante si ploi abundente, fenomene ce se vor manifesta in intervalul 8 iulie ora 11:00 – 10 iulie ora 21:00, dupa cum urmeaza:

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata si cantitati insemnate de apa;

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina, pe arii restranse.
Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 litri/mp, izolat 40 – 50 litri/mp.
Astfel, in contextul fenomenelor meteo preconizate, la data de 9 iulie, 147 de politisti vasluieni vor interveni cu 57 de autospeciale, iar pe 10 iulie, 107 de politisti vor actiona cu 52 de autospeciale.
 Pentru o calatorie in siguranta, in contextul avertizarii meteorologice, Politia Vasluiana va recomanda:
 Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie, pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.
 Daca intalniti portiuni unde partea carosabila este umeda, circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
 Evitatia actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!
 Constientizati in permanenta pericolul de a acvaplana. In acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existand doar o pelicula de apa. Atunci, controlul masinii este practic imposibil.
 In principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin balti cu o viteza prea mare. Pericolul de accident in acest caz este extrem de ridicat. Pana ce masina nu incetineste, nu poate fi controlata aproape deloc.
 Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia Vasluiana recomanda conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!
 Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie – climatizare!
Efectuati fiecare manevra in trafic numai dupa o temeinica asigurare!
 In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale!
 In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile! Nu va angajati in depasirea de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate si faceti fiecare manevra in trafic, numai dupa o temeinica asigurare.
 Pietonii sunt rugati sa isi ia toate masurile de precautie, pentru a fi siguri ca sunt observati in trafic de catre soferi. Totodata, ii sfatuim sa circule numai pe trotuare, iar traversarea strazii sa o faca prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric, numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi!
 De asemenea, va atragem atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor politistilor rutieri, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.
 
             Drum bun!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img