joi, 25 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:CAMPANIE DE INFORMARE A CONDUCATORILOR DE CARUTE „PERICOLE ASCUNSE ALE DRUMURILOR PUBLICE!”

Distribuie:

Publicat:

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au continuat activitatile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, in cadrul campaniei „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresata proprietarilor/detinatorilor de animale din judetul Vaslui.

Miercuri, 2 noiembrie., politisti din cadrul Sectiei de Politie Rurala 6 Negresti au organizat, pe raza comunelor arondate orasului Negresti, actiuni pentru  constientizarea participantilor la trafic, si in special a carutasilor, cu privire la importanta si obligativitatea respectarii normelor rutiere.

Au fost verificati peste 40 de carutasi care au fost informati cu privire la masurile pe care trebuie sa le adopte cand se deplaseaza cu vehiculele pe drumurile publice, precum si cu privire la riscurile care apar atunci cand nu respecta legislatia in vigoare.

Alti 14 carutasi care au fost identificati in timp ce conduceau vehicule cu tractiune animala neechipate corespunzator sau fiind sub infuenta bauturilor alcoolice au fost sanctionati de politisti in conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Reamintim cateva din obligatiile ce le revin conducatorilor vehiculelor cu tractiune animala  prevazute in legislatia rutiera:
– sa nu conduca vehiculul cand se afla sub influenta alcoolului;
– sa conduca animalele astfel incat acestea sa nu constituie un pericol pentru ei si ceilalti participanti la trafic;
– sa nu opreasca sau sa stationeze pe partea carosabila a drumului public;
– de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa sa nu circule pe drumurile publice fara a purta imbracaminte cu elemente       fluorescent-reflectorizante si fara ca vehiculul sa aiba in partea din fata un dispozitiv cu lumina alba sau galbena, iar in partea din spate un dispozitiv cu lumina rosie, amplasate pe partea laterala stanga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img