marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: CERCETATI PENTRU INFRACTIUNI LA REGIMUL CIRCULATIEI RUTIERE

Distribuie:

Publicat:

Politistii rutieri efectueaza cercetari fata de doua persoane, cu varsta de 26, respectiv 45 de ani, care au savarsit infractiuni rutiere pe raza localitatilor  Barlad si Vaslui. Politistii au emis ordonanta de retinere  pe numele barbatului de 45 de ani.
        
Politistii Biroului Rutier Vaslui au retinut pentru 24 de ore un barbat in varsta de 45 de ani, din municipiul Vaslui, banuit de comiterea a cinci infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

In dupa-amiaza de 19 mai a.c, barbatul a fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu pagube materiale pe raza municipiului Vaslui. Politistii deplasati la locul accidentului au testat alcoolscopic conducatorul auto. Rezultatul testarii barbatului a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele conducatorului auto a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului. Ca masura complementara, barbatului i-a fost retinut permisul de conducere, fara a mai avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A doua zi, acelasi barbat a fost oprit in trafic de politisti, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Vaslui. Deoarece acesta emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcoolest, rezultand o valoare de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe numele conducatorului auto a fost intocmit un nou dosar penal, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu are dreptul de a conduce autovehicule.
   
In aceeasi zi, cateva ore mai tarziu, barbatul s-a urcat la volanul autoturismului si a fost implicat din nou intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. In timp ce se afla cu masina intr-o statie de alimentare cu carburant de pe strada Calugareni, a intentionat sa efectueze manevra de mers inapoi, insa din cauza faptului ca nu s-a asigurat corespunzator, a acrosat un corp de serviciu de la pompa de alimentare. Politistii l-au testat din nou cu aparatul alcooltest,  rezultand o valoare de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Si de aceasta data, barbatul a fost condus la audieri, iar pe numele lui a fost intocmit un alt dosar penal, pentru alte doua infractiuni: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu are dreptul de a conduce autovehicule.

Astazi, barbatul a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, cu propunere de dispunere a unei masuri preventive.

– In aceasta dimineata, la ora 06.50, am fost sesizati prin apel  la 112 cu privire la faptul ca o autoutilitara a fost sustrasa din curtea unei societati comerciale din comuna Zorleni, iar persoana care se afla la volanul acesteia este sub influenta bauturilor alcoolice. Imediat, mai multe echipaje de politie rutiera au desfasurat activitati pentru identificarea autovehiculului  si persoanei care il conducea.

Masina a fost oprita pe strada Alexandru Vlahuta, iar conducatorul auto a fost identificat ca fiind un tanar de 26 de ani, din municipiul Barlad. Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 1,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Mai mult, in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, intrucat avea permisul de conducere retinut pentru savarsirea altor infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Tanarul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, insa a refuzat recoltarea.

Pe numele lui a fost intocmit dosar de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt, refuz de prelevare de mostre biologice si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu are dreptul de a conduce autovehicule.   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img