sâmbătă, 27 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Fii in siguranta in trafic pentru o mini-vacanta reusita

Distribuie:

Publicat:

Avand in vedere faptul ca in aceasta perioada multi cetateni vor pleca in minivacanta, cu ocazia deplasarilor, ii rugam sa tina cont de recomandarile politistilor pentru o calatorie in siguranta.

Politistii vasluieni recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere si sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.

Va recomandam sa va informati cu privire la conditiile meteo din zonele in care urmeaza sa va deplasati si sa va echipati masina corespunzator. Nu plecati la drum fara anvelope de iarna!

Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a face referire la vreo data calendaristica.

Daca partea carosabila este umeda ori acoperita cu polei sau zapada, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare, in astfel de conditii, este mult mai mare.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati

intersectiile.  De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii/lapovitei/ninsorii, folosirea luminilor de catre toti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.  In aceste conditii, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Evitati sa vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina. Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img