sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ VASLUI : IN SIGURANTA, PE TIMPUL SARBATORIRII ZILELOR CULTURALE ALE MUNICIPIULUI

Distribuie:

Publicat:

Cu ocazia manifestarilor prilejuite de ,,Zilele Culturale ale municipiului Vaslui”, politistii vasluieni vor actiona pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, prevenirea faptelor antisociale, precum si pentru mentinerea fluentei si sigurantei traficului rutier. 
 
 In perioada 13-15 august a.c., pe raza orasului Vaslui se vor organiza o serie de activitati cultural-artistice, recreativ distractive si sportive, cu ocazia „Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui”.

Activitatile se vor desfasura in diferite locatii din municipiu, respectiv Centrul Civic, Parcul Copou, Parcul Independentei, Muzeul Judetean, Biblioteca Judeteana Vaslui, Sala Polivalenta Vaslui, Primaria municipiului Vaslui si Casa de Cultura Vaslui.

Toate locatiile din municipiul Vaslui unde se vor desfasura activitati legate de acest eveniment vor fi incluse in itinerariile de patrulare ale politistilor din dispozitivele de siguranta publica.

La anumite spectacole cultural artistice, accesul publicului va fi liber, estimandu-se participarea (pentru fiecare spectacol) a aproximativ 5000 de persoane. De asemenea, se estimeaza un numar mare de persoane si la alte activitati, precum parada personajelor de poveste si focul de artificii.

Incepand din data de 12.08.2017, orele 20.00 pana la data de 16.08.2017, orele 06.00 circulatia rutiera pe strada Stefan cel Mare va fi oprita total intre punctele Pireus Bank si BCR,devierile urmand a se face pe strada N.Balcescu si strada Frunzelor.
 Zona unde se inchide strada va deveni pietonala si tot acolo vor fi amplasate spatii comerciale.  In zona adiacenta Teatrul de Vara vor fi amplasate  utilaje si dispozitive de distractie pentru copii .
    Pe timpul manifestarilor prilejuite de ,,Zilele Culturale ale municipiului  Vaslui”, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au misiunea de asigurare a ordinii si linistii publice, de prevenire si combatere a furturilor, a comertului ilegal, de asigurare a fluentei circulatiei pe traseele intens circulate, precum si de a actiona pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.
    Politisti vor actiona, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite. Acestia fac parte din structurile de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi si substante periculoase, actiuni speciale.
    Masuri speciale vor fi instituite si pe caile rutiere, acordandu-se o atentie sporita  fluidizarii circulatiei, prevenirii accidentelor rutiere si combaterii excesului de viteza. Echipajele de politie rutiera vor actiona zilnic, iar echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele politiei, vor fi dispuse pe  tronsoane de drumuri nationale.
   
Pentru ca evenimentele sa decurga asa cum au fost gandite de organizatori, toata lumea sa se simta bine si nicio persoana sa nu fie implicata in incidente

neplacute, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui va recomanda :
Evitati pe cat posibil locurile foarte aglomerate, iar atunci cand acestea nu pot fi evitate fiti atenti la genti si la buzunare!
Aveti grija de bunurile dumneavoastra atunci cand va aflati in locuri aglomerate, la piata, in magazine, in mijloacele de transport in comun.
Nu tineti toti banii in acelasi loc, ci compartimentati-i, pentru a nu fi obligati sa scoateti intreaga suma de fiecare data cand achizitionati vreun obiect, intrucat acest lucru atrage atentia infractorilor. Pastrati banii in buzunarele interioare ale vestimentatiei, in borsete sau genti.
Nu afisati, ostentativ, bunuri de valoare atunci cand va aflati in locuri publice.
Evitati sa intrati in discutie cu necunoscutii, care va pot aborda pentru diferite acte de caritate. Acestia ar putea fi rau intentionati, iar scopul poate fi acela de a va insela.
Nu raspundeti la provocari cu violenta, incercati sa evitati conflictele, iar daca nu reusiti, sunati de urgenta la numarul 112- apel gratuit.
Nu consumati in exces bauturi alcoolice; comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de consumul de alcool.
Evitati sa va parcati masinile foarte aproape de locul desfasurarii pentru a nu se crea blocaje ale circulatiei! Nu lasati in masina lucrurile de valoare care i-ar putea tenta pe eventualii infractori!
Nu consumati bauturi alcoolice in exces intrucat acest lucru poate avea drept efect diminuarea considerabila a capacitatii de reactie si poate avea urmari neplacute pentru dumneavoastra!
Evitati persoanele aflate in stare de ebrietate si persoanele cu manifestari violente!
Nu lasati copiii nesupravegheati !
Nu protejati infractorii prin tacere si indiferenta, urmatoarea victima a acestora puteti fi chiar dumneavoastra!
Apelati cu incredere la politistii aflati in apropiere. Acestia se afla acolo pentru a va proteja si a asigura respectarea legii!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img