marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: INFRACTIUNI LA REGIMUL CIRCULATIEI RUTIERE

Distribuie:

Publicat:

 In urma activitatilor desfasurate de politistii rutieri la sfarsit de saptamana, au fost identificate in trafic mai multe persoane care au incalcat prevederile legale stabilite prin legislatia rutiera.

-Politistii Biroului Rutier Vaslui, efectuand serviciul de supraveghere si control al traficului rutier, au procedat la oprirea lui N.Florin, de 34 de ani, din municipiul Bucuresti, care se deplasa cu autoturismul pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui. Intrucat barbatul emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testarii a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat.
    Fiind condus la spital, barbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
    Dupa aproximativ o ora si jumatate, N. Florin a fost identificat din nou in trafic de politisti, in timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N 24, in afara localitatii Muntenii de Jos. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat.
     Si de aceasta data, barbatul a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice.
    
-Politistii rutieri au procedat la oprirea regulamentara a unui conducator auto care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Lipovat. Conducatorul auto a fost identificat ca fiind P.Liviu, de 51 de ani, din municipiul Vaslui. Deoarece acesta emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

– B.Cristian, de 42 de ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat in trafic de politistii Biroului Rutier Vaslui, in timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui.  Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

    -Politistii Biroului Rutier Vaslui au identificat in trafic, pe raza localitatii Puscasi, un tanar de 22 de ani, din comuna Puscasi. Acesta se deplasa cu autoturismul pe raza localitatii de domiciliu, desi anterior consumase bauturi alcoolice.  Testarea tanarului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

    -De asemenea, politistii Biroului Rutier Vaslui l-au identificat in trafic, pe strada Soseaua Bacaului din municipiul Vaslui, pe S. Marius, de 27 de ani, din municipiul Vaslui care s-a urcat la volanul autoturismului desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Testare barbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorului auto i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

-Pe raza municipiului Vaslui, politistii l-au identificat in trafic pe B. Ionel de 48 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta conducea un autoturism, desi avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice    (in prezent acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducerea a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice).
Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.

    Pe numele tuturor persoanelor identificate politistii au intocmit dosare de cercetare penala. Sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de refuzul ori sustragerea conducatorului de a se supune prelevarii de mostre biologice, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, respectiv conducerea unui autovehicul de catre o persoana careia i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Stimati conducatori auto:

Consumul de alcool reprezinta una din cauzele inca frecvente de perturbare a capacitatii de conducere, desi exista tendinta de a se subestima rolul sau.

De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.
Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.
Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!
Astfel, este prevazuta o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.
Insa nu neaparat aceste pedepse ar trebui sa dea de gandit celor care incalca regulile de circulatie, cat mai ales riscurile la care se expun ca urmare a nerespectarii prevederilor legislatiei rutiere.

Grav este faptul ca teribilismul si inconstienta acestora reprezinta un pericol grav, atat pentru ei, cat mai ales pentru alti participanti la trafic, nevinovati, care respecta regulile de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img