marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: Mandate europene de arestare,puse in aplicare de polistii

Distribuie:

Publicat:

Politistii au pus in executare doua mandate europene de arestare emise pe numele a doi barbati, in varsta de 27 si 44 de ani, pentru infractiuni contra patrimoniului.

In aceasta saptamana, politistii Serviciului de Investigatii Criminale si Postului de Politie Dragomiresti au depistat un barbat, in varsta de 44 de ani, din comuna Dragomiresti, care era urmarit international. Acesta a fost identificat de politisti la o locuinta din comuna Dragomiresti.

In luna octombrie 2015, barbatul a fost condamnat de Judecatoria Bacau la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probatiune Vaslui. Acesta fusese condamnat pentru comiterea infractiunilor de furt si violare de domiciliu, fapte comise in anul 2011 pe raza judetului Bacau.

Intrucat barbatul nu a respectat obligatia de a se prezenta la Serviciul de Probatiune Vaslui, in luna octombrie 2016, Judecatoria Bacau a dispus revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii de 3 ani inchisoare si executarea acesteia. In luna decembrie 2016, barbatul a fost dat in urmarire internationala.

De asemenea, un barbat de 27 de ani, cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca a fost depistat de politistii de frontiera in Punctul de Trecere a Frontierei Albita in timp ce intra in Romania.

Pe numele barbatului, autoritatile din Italia au emis mandat european de arestare fiind condamnat la 2 ani, 5 luni si 25 de zile pentru comiterea mai multor infractiuni de furt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img