marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: Perchezitii la persoane banuite de infractiuni la regimul armelor

Distribuie:

Publicat:

O arma neletala, munitie si tigarete detinute ilegal au fost ridicate de politistii specializati in arme, munitii si substante periculoase, in urma perchezitiilor efectuate pe raza comunei Cozmesti.

La data de 21 februarie, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au efectuat 4 perchezitii domiciliare in satul Fistici, comuna Cozmesti, in baza mandatelor emise de Judecatoria Vaslui. Perchezitiile au vizat domiciliile unor persoane banuite de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

Astfel, de la locuinta unui barbat, in varsta de 73 ani, politistii au ridicat o arma neletala supusa autorizarii (o arma cu aer comprimat), 4 tuburi cartus pentru arma de vanatoare, 10 capse pirotehnice, precum si 3.760 tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabanda.
Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat faptul ca barbatul a procurat arma si capsele pirotehnice de la o persoana care le-a achizitionat din Italia, desi nu este detinator legal de arme si nu este autorizat pe linie de materii explozive.

Arma, munitia si tigaretele au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor in dosarul penal intocmit pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive si contrabanda calificata.

La actiune au participat si luptatori de la actiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img