vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ Vaslui : Persoane arestate preventiv

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au probat activitatea infractionala a doi barbati care au inselat prin intermediul unor anunturi de mica publicitate mai multe persoane din tara.
 
Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui efectueaza cercetari fata de doi barbati, cu varste de 20 si 26 de ani, care domiciliau fara forme legale in municipiul Ramnicu-Valcea, judetul Valcea, banuiti de comiterea a 13 infractiuni de inselaciune.
Politistii au stabilit faptul ca, in perioada iulie-octombrie 2018, barbatii au inselat 13 persoane, din mai multe judete ale tarii. Acestia postau pe un site de anunturi de mica publicitate vanzarea de utilaje agricole, la preturi sub nivelul pietei. In momentul in care erau contactati pentru vanzarea produselor, cei doi barbati solicitau celor interesati plata unui  avans, prin virament bancar. Dupa virarea banilor, barbatii  invocau diferite motive pentru care nu trimiteau utilajul, iar ulterior nu mai raspundeau la telefon.
Prejudiciul stabilit prin comiterea faptelor este de aproximativ 180.000 de lei.

Una din persoanele prejudiciate este un barbat din municipiul Vaslui, care a fost inselat prin aceasta metoda cu suma de 32.600 de lei.
In ziua de 01 noiembrie , politistii din cadrul Serviciului de Investigare a

Criminalitatii Economice Vaslui, in colaborare cu politisti din cadrul Politiei Municipale Ramnicu-Valcea, au efectuat o perchezitie intr-un imobil din municipiul Ramnicu-Valcea, unde cei doi barbati locuiau fara forme legale. Cu aceasta ocazie au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri si sume de bani.

  Cei doi barbati au fost retinuti pentru o perioada de 24 ore, iar in data de 03 noiembrie a.c. instanta de judecata a dispus fata de acestia masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile.

Pe parcursul cercetarilor, politistii vasluieni au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Politistii vasluieni efectueaza cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi barbati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img