joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI: Recomandari trafic

Distribuie:

Publicat:

Poliţia Română atenţionează în privinţa pericolelor pe care circulaţia în condiţii de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanţii la trafic.

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

De asemenea, înainte de a pleca la drum, este necesar să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor și să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

La această oră, în județul Vaslui, din cauza zăpezii şi a viscolului, este închis sectorul de drum naţional D.N. 24A Murgeni – Fălciu. Pe D.N. 26 Murgeni – limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img