marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: Rezultate actiunea „Foc de artificii 2015-2016”

Distribuie:

Publicat:

In urma actiunilor desfasurate la sfarsitul anului 2016 si inceputul anului 2017 pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice, politistii au constatat 24 infractiuni si au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 115 kg articole pirotehnice.

Politisti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului de Ordine Publica, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii precum si din cadrul altor structuri operative ale Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, in colaborare cu specialisti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui, au desfasurat in perioada sarbatorilor de iarna activitati de prevenire si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice.

In perioada 15.11.2016- 04.01.2017, au fost efectuate de catre politisti 61 de actiuni si controale pe linie de articole pirotehnice la persoane fizice si juridice, precum si activitati in zona pietelor, targurilor si centrelor comerciale din judet.

Politistii au efectuat controale la societatile comerciale autorizate sa detina, sa comercializeze si sa utilizeze articole pirotehnice pe raza judetului Vaslui. De asemenea, administratori si pirotehnicieni ai societatilor comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, au fost invitati la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, unde au fost instruiti cu privire la respectarea prevederilor legale din domeniu.

In aceasta perioada, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui  au efectuat si activitati preventive in cadrul unitatilor de invatamant din judet, elevii fiind prelucrati cu privire la prevederile legale in domeniul articolelor pirotehnice.

In urma controalelor efectuate, politistii au constatat 24 de infractiuni la Legea 126/1995 modificata, privind regimul materiilor explozive si au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de aproximativ 115 kilograme de articole pirotehnice.
 
De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate la persoanele juridice si fizice au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, in valoare de 7.000 de lei.             

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img