joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI: Verificari si controale in domeniul opratiunilor cu substante si deseuri periculoase

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au indisponibilizat peste 10.000 kg deseuri periculoase, in urma actiunilor desfasurate la nivelul judetului. Activitatile au urmarit verificarea modului de efectuare a operatiunilor cu substante si deseuri periculoase, precum si a conditiilor in care se desfasoara aceste operatiuni de catre agentii economici.

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Vaslui au desfasurat, in ultimele 2 luni, 7 actiuni pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul substantelor si deseurilor periculoase.

Actiunile au avut ca scop cresterea sigurantei cetatenilor si combaterea infractionalitatii in domeniu, prin verificarea legalitatii, a modului de efectuare a operatiunilor cu substante si deseuri periculoase, precum si a conditiilor in care se desfasoara aceste operatiuni de catre agentii economici.
In cadrul activitatilor desfasurate, au fost efectuate verificari si controale la 16 operatori economici care detin, produc sau efectueaza operatiuni cu substante si/sau deseuri chimice periculoase.

Astfel, echipele de control au constatat 11 fapte de natura penala privind regimul deseurilor si au indisponibilizat 10.287 kg deseuri periculoase.  
Tot in cadrul actiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1800 de lei.
Pe parcursul activitatilor desfasurate, politistii au actionat impreuna cu specialisti din cadrul Garzii de Mediu Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img