vineri, 29 martie, 2024

Iresponsabilitate la superlativ. Roman diagnosticat cu coronavirus a venit cu avionul in tara

Distribuie:

Publicat:

Un român diagnosticat cu coronavirus s-a îmbarcat în avion la Madrid şi a zburat spre România, ignorând cu desăvârşire recomandările autorităţilor spaniole de a se izola timp de 14 zile.

Potrivit grupului de comunicare strategică, în acelaşi avion cu el au mai venit alte 60 de persoane. În timpul zborului, cetăţeanul infectat a prezentat simptome specifice şi a fost preluat de la aeroport de personalul DSP şi dus la Matei Balş cu izoleta.

"În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.
Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile", transmit autorităţile.

Aeronava aparţine unui operator privat.

sursa:Theepochtimes

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img