marți, 19 martie, 2024

Irina MIRICA: Modalitati de ascundere a tigarilor de contrabanda la Vama Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Potrivit doamnei Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui, echipa comuna de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita a descoperit 635 pachete de tigari, cu timbru de acciza R. Moldova. Doi cetateni romani intentionau sa le introduca ilegal in tara, sustragandu-le de la controlul de frontiera.
De mentionat ca echipa comunca de control este formata din lucratori vamali si politisti de frontiera.

In ziua de 18 ianuarie ,  in jurul orei 13.00, la P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra in ţară, cetăţeanul roman Mihail P., in varstă de 60 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format    dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele inmatriculate in Republica Moldova.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti frontieră a descoperit ascunse şi nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 99 pachete ţigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse in filtrul de aer şi in spatele scaunului şoferului.

In ziua de 19 ianuarie,  in jurul orei 18.30, la P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra in ţară, cetățeanul roman Laura A., in varstă de 26 de ani, conducand un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Romana.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti frontieră a descoperit ascunse şi nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 536 pachete ţigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse in bagajele personale şi in roata de rezervă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor in valoare totală de 2.860 lei şi sancţionarea contravenţională a celor două persoane cu amendă totală in valoare de 13.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img