marți, 19 martie, 2024

Irinel Columbeanul candideaza pentru sefia primariei CAPITALEI

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a decis sa intre in cursa pentru primaria Capitalei din partea Partidului Dreptatii Sociale, iar unul dintre obiectivele pentru mandatul de primar este implementarea unei formule prin care toti bucurestenii racordati la sistemul centralizat sa aiba incalzire gratis.

Irinel Columbeanu a mai candidat la primaria Capitalei si in anul 2012, din partea Partidului Popular si al Protectiei Sociale, partid plasat sub pragul electoral.

“Dupa insuccesul pe care l-am avut, nu numai eu ci si toti locuitorii Bucurestiului, care, intre noi fie vorba, dupa ce s-au dus la vot, cei care au introdus votul in urna au luat fiecare o teapa cam de 5000 de euro fiecare. E ca si cum ar fi pus acesti bani in buletinul de vot si i-ar fi aruncat pe apa sambetei. Se puteau face multe lucruri pentru urbe cu acesti bani. Eu nu mi-am facut promisiunea sa nu bat de doua ori la o usa care s-a dovedit ferecata si ma asteptam, mai ales dupa ce s-a intamplat la noi si dupa revolta populara din strada, care a fost un strigat de protest impotriva clasei politice in integralitatea ei. Eu am avut curajul sa o spun inca din 2012, ca la noi clasa politica este de fapt una singura si este foarte unita si coeziva intre ei. Nu exista nici stanga, nici dreapta. Este doar o fatada pentru a ne da iluzia ca ii alegem cand pe unii, cand pe altii. Sunt toti legati intr-o hotie (…) ma asteptam sa vad candidati noi, nealipiti politic la vreunul dintre aceste partide, ca nu le-as spune istorice, dar nici moderne nu sunt, ca au deja 25 de ani. Ma asteptam sa vad candidati noi, dar uite ca asta nu se intampla”, a declarat Irinel Columbeanu.

Pentru alegerile din 2016, Irinel Columbeanu a explicat ca isi va duce mandatul ”pe patru fronturi” si are obiective pentru Bucuresti. Primul dintre acestea este incalzirea gratuita pentru bucurestenii racordati la sistemul centralizat.

“V-ati platit intretinerea? Nu vi s-a parut cam mare? Deocamdata o inghitim, dar nu va mai trebui sa o inghitim fiindca unul dintre obiectivele mele, realizabil, stiu si cum, nu o sa ma apuc acum sa va explic dumneavoastra, nu pentru ca nu o meritati, ci cred ca meritati caldura gratuita, nu explicarea cum se ajunge la acest lucru. Detin formula, ca sa spun asa. Nu e vorba de vreo formula stiintifica, ci e vorba de formula destul de simpla, care nu s-a facut pana acum. Acesta este un obiectiv: caldura gratuita pentru toti bucurestenii care inca mai sunt racordati la sistemul centralizat”, ne-a explicat Columbeanu.

Al doilea obiectiv al lui Irinel Columbeanu este fluidizarea traficului din Bucuresti: “Al doilea obiectiv este traficul infernal, care poate fi rezolvat. Va spun numai doua dintre metode: prin semafoare inteligente, achizitionate la preturi adevarate, nu la preturi de panselute si a doua este foarte simpla, ma mir ca nu s-a facut pana acum (…) trebuie sa facem parcari inteligente, pentru care exista solutii”.

Intrebat ce masuri concrete va lua pentru a pune in practica aceste promisiuni, Irinel Columbeanu a raspuns: ”Nu va suparati! Acestea sunt lucruri pe care o sa le dezvalui la timpul lor. Nu intentionez sa devin profesor de primarologie”.

Obiectivul cu numarul patru pentru Irinel Columbeanu este “recuperarea banilor de la marii speculanti imobiliari”. El a explicat ca detine solutia legala prin care “acesti rechini imobiliari” pot fi fortati sa dea banii inapoi de catre autoritatile statului. “Important este faptul ca multe dintre aceste sume platite in mod injust de catre ANRP acestor rechini imobiliari pot fi, in mod legal recuperate de catre cine a platit. Nu primaria a dat banii, ci ANRP”, a mai spus Irinel Columbeanu.

Candidatul PAS la primaria Capitalei isi propune, ca al treilea obiectiv major, reducerea costurilor la medicamente in Bucuresti. El sustine ca se poate face acest lucru “printr-un sistem integrat intre toate spitalele din Bucuresti si farmacii”, in asa fel incat “sa mai stopeze” din influenta marilor producatori de medicamente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img