joi, 25 aprilie, 2024

Irlanda susţine că vizita lui Trump a fost amanată; Casa Albă anunţă că nu s-a luat nicio decizie încă

Distribuie:

Publicat:

Guvernul irlandez a comunicat că vizita lui Donald Trump în Irlanda programată în noiembrie a fost amânată din cauza unor probleme legate de program. Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, pare să contrazică acest lucru, specificând că o decizie nu a fost luată încă, scrie The Guardian, conform news.ro.

Sanders a declarat într-o conferinţă de presă: „Preşedintele va călători la Paris în noiembrie, aşa cum a fost anunţat anterior. Încă nu ştim dacă Irlanda va face parte din această călătorie. Când vor fi confirmate detaliile, vă vom anunţa.”

În august, Casa Albă a anunţat că Trump va călători în Irlanda pentru prima dată din postura de preşedinte, ca parte a unei călătorii în Europa pentru a participa la aniversarea a 100 de ani de la armistiţiul care a încheiat Primul Război Mondial la Paris.

Mai multe grupări au anunţat că vor organiza proteste în timpul vizitei lui Trump. Preşedintele american urma să meargă la Dublin şi apoi la staţiunea sa de golf din satul Doonberg.

„Vizita preşedintelui american a fost amânată. Omologii noştri americani au făcut referire la probleme cu programul”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului irlandez pentru Reuters.

Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei a descris anterior vizita lui Trump ca fiind „neaşteptată” dar a declarat că preşedinţia americană trebuie respectată.

„Viziunile lui Trump privind toate problemele, de la climă la drepturile femeilor, la relaţiile internaţionale şi decenţa politică reprezintă opusul valorilor irlandeze”, a declarat liderul Partidului Verzilor, Eamon Ryan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img