News Flash:

Isi vor permite vasluienii carne de porc pe masa de Craciun?

13 Decembrie 2014
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarbatorile vin intotdeauna insotite si de bogatiile culinare preparate in casa din carne de porc. De fapt, acestea vor fi prezente pe masa celor care isi vor permite sa cumpere un porc. Desi oferta este una destul de bogata.

Anul 2013 a adus o scadere in efectivul de porcine din cauza agriculturii din 2012, anul 2014 a venit cu o crestere in acest segment de crestere a animalelor.

Astfel, in 2012 s-a inregistrat un efectiv de 80.000 de capete, anul trecut, 55.000 de capete, iar in acest an, efectivul de porcine se ridica la circa 90.000 de animale. Directorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Vaslui afirma ca aproximativ jumatate din totalul porcilor va fi sacrificat pana de Ignat. Circa 30.000 de capete reprezinta tineret pentru ingrasare, iar matca este reprezentati de aproximativ 10.000 de scroafe si scrofite pentru inmultire.

Daca in anul 2013 porcii pentru sacrificat (pana in 100 kilograme) au costat 11 lei/kilogramul in viu, anul acesta foarte multi fermieri si vand animalele si cu 10 lei/kilogramul.

“Productia este indestulatoare, nu pot absorbi cumparatorii tot. Sunt cele doua ferme mari de la Negresti si Murgeni, sunt crescatorii medii si taranii care asigura piata. Din fericire, cum oferta este bogata si preturile sunt acceptabile. Acum sa aiba oamenii bani sa cumpere”, a spus Attila Miklo, director ORAZ Vaslui.

bogatiile culinare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0777 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013051 (s)