News Flash:

ISIS mai pierde un lider

9 Martie 2016
907 Vizualizari | 0 Comentarii
Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a retelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit intr-un raid aerian efectuat de Statele Unite in Siria, afirma surse citate de CNN si de Al-Arabiya.

Armata Statelor Unite si serviciile secrete americane incearca sa stabileasca daca Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizatiei teroriste Stat Islamic, a fost eliminat in raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani - alias "Omar cecenul" - a fost tinta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie in orasul sirian Al-Shaddadi.

"Informatiile sunt in curs de verificare de catre serviciile de informatii", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.

In varsta de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiras) s-a nascut in Georgia si a fost membru al fortelor speciale georgiene inainte de a se deplasa in Siria si a deveni liderul militar al filialei siriene a retelei teroriste Stat Islamic.

Statele Unite ofera o recompensa de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un "califat".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0712 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013011 (s)