miercuri, 24 aprilie, 2024

ISU VASLUI:DOUA ASANARI INTR-O ZI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ȋn cursul zilei de joi,13 august, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui a fost solicitata, de doua ori, pentru ridicarea unor elemente de munitie ramase neexplodate, astfel: 

        Primul apel a fost ȋn jurul orei 13.30, prin care  dispeceratul unitatii a fost sesizat de catre o persoana, care efectua lucrari agricole in curtea casei sale  despre gasirea unui element de munitie. La fata locului s-a deplasat echipa pirotehnica, formata din trei subofiteri, care  a asanat zona si au identificat o grenada de mana defensiva.

       La ora 15.35, echipa pirotehnica s-a deplasat ȋn localitatea Tatarani din comuna Tatarani pentru ridicarea unui proiectil de artilerie exploziv calibru 75 mm. Acesta a fost descoperit, in padurea Valea Teiului, de catre un lucrator silvic care efectuat activitati specifice de silvicultura. Zona este cunoscuta ca fiind un fost depozit de munitie, anul trecut pirotehnistii inspectoratului au fost nevoiti sa lucreze  trei zile, pentru asanarea a peste 780 de elemente de munitie: 763 proiectile de artilerie perforant trasor calibru 76 mm, cinci bombe de aruncator calibru 82 mm, patru proiectile de artilerie explozive calibru 76 mm,  trei proiectile de artilerie explozive calibru 152 mm si trei focoase pentru proiectile de artilerie.

   ” Elementele de munitie au fost ridicate, transportate si depozitate in locul special amenajat, in vederea distrugerii. In ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. De aceea, reamintim cetatenilor care se confrunta cu astfel de situatii sa anunte imediat organele abilitate, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112″a declarat Petru IFTENE,purtator de cuvant al ISU VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img