News Flash:

Italia: Autoritatea antitrust ar putea amenda Ryanair cu cinci milioane de euro din cauza anulării zborurilor

21 Septembrie 2017
567 Vizualizari | 0 Comentarii
ryanair

Autoritatea antitrust din Italia a deschis o investigație privind anularea unui număr semnificativ de curse aeriene de către compania irlandeză low-cost Ryanair, care încearcă să îmbunătățească punctualitatea zborurilor și să facă față numărului mai redus de angajați, transmite Reuters.

În Italia, unde Ryanair transportă anual mai mulți pasageri decât orice altă companie aeriană, Autoritatea antitrust cercetează dacă anularea zborurilor încalcă drepturile consumatorilor. Dacă compania aeriană este găsită vinovată, ar putea fi obligată la plata unei amenzi de până la cinci milioane de euro.

Analiștii estimează că Ryanair va plăti compensații de până la 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) pentru anularea zborurilor, operațiune care a început în 18 septembrie și a afectat deja mulți pasageri.

Ryanair anulează 2.100 de zboruri până la sfârșitul lunii octombrie, dintr-un total de 103.000 curse aeriene. Compania irlandeză a dat asigurări că toți cei 315.000 de clienți au primit, luni, 18 septembrie, un email de notificare prin care au fost informați asupra schimbărilor zborurilor lor, respectiv cu soluții de zboruri alternative oferite sau rambursări ale costului biletelor, precum și informații privind drepturile pasagerilor, prevăzute în legea EU261 cu privire la modificările de acest tip.

"Anularea zborurilor ar fi putut fi cauzată de motive organizaționale și de management în mare măsură anticipate ... și nu din cauze accidentale, externe, care nu au putut fi controlate de companie", se arată în comunicatul autorităților italiene.

De asemenea, Autoritatea antitrust din Italia va cerceta dacă Ryanair i-a informat pe clienții săi în mod clar de drepturile lor la compensații.

Ministrul italian al Transporturilor, Graziano Delrio, a afirmat săptămâna aceasta că trebuie să fie protejate drepturile clienților, adăugând: "Nu putem să ne arătăm îngăduitori cu o firmă care provoacă atât de multe dificultăți".

Lista celor 2.124 de zboruri ce vor fi anulate de Ryanair până în 28 octombrie a fost publicată marți pe site-ul companiei aeriene low-cost, fiind afectate și cursele din România.

În 23 septembrie va fi anulat zborul Roma-București și retur, în 24 septembrie cursa aeriană Bologna-București și retur, iar în primele patru duminici din luna octombrie sunt anulate zborurile Milano-București și retur. Alte curse aeriene sunt din Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid, Bergamo și Porto.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0874 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025544 (s)