marți, 16 aprilie, 2024

Italia! Politist desfigurat in bataie de doi romani, l-au taiat pe fata cu un ciob de sticla pentru ca luase apararea unor femei

Distribuie:

Publicat:

Agresiune salbatica la Montecattini, in Toscana: un inspector de politie a fost batut pana la inconstienta de doi romani beti, in plin centru, in corso Roma, lovit chiar dupa ce a cazut inconstient la pamant. Politistul, care era in acel moment in civil, este Paolo Pieri, vice-coordonator al Brigazii Mobile de la comisariatul din Montecatini.

Agresiunea a avut loc in 13 martie, marti, in plina zi, in jurul orei 13. Paolo Pieri i-a luat apararea unei vanzatoare hartuita de cei doi romani. A fost lovit cu o sticla de vin in plina fata, lovitura atat de violenta incat sticla s-a facut bucati, spargandu-i doi dinti si pometul. Apoi, cazut la pamant, lesinat, a fost taiat pe fata cu un ciob din sticla sparta, adanc pana la os, asa incat va avea o cicatrice permanenta. Si cazut la pamant, cei doi criminali l-au calcat in picioare, lovindu-l cu pumnii si picioarele de zeci de ori, la cap si la corp. Vina politistului: incerca sa-i convinga sa renunte pe cei doi, care molestau trecatori si vanzatoare pe cea mai importanta artera comerciala a orasului.

O politista de 30 de ani, mama a doi copii, diagnosticata cu o forma grava de cancer! Chinurile prin care trece tanara acum sunt insuportabile! Abia saptamana trecuta i-a mai murit o colega ce suferea de aceeasi boala!

Dupa o noapte de baut, cumparasera mai multe sticle de vin de la Conad si hartuiau toate vanzatoarele, care erau nevoite sa inchida magazinele din cauza lor. Inspectorul i-a invitat sa inceteze. Unul dintre ei a aruncat cu o sticla, inspectorul a eschivat. Politistul si-a declinat calitatea, dar unul dintre romani a sarit pe el, in timp ce celalalt, de la spate, s-a spropiat si i-a spart fata cu stica de vin.

Internat la spitalul din Pistoia, inspectorul a primit pentru inceput 30 de zile de spitalizare.

Cei doi batausi au fost la scurt timp arestati de colegii politistului batut. Gheorghe Spataru, 31 de ani, a fost dus in inchisoare la Pistoia, in timp ce complicele sau, 18 ani neimpliniti, este intr-un centru pentru minori. Pentru ambii, acuzatia este de vatamare corporala foarte grava, in concurs. Arestat un al treilea roman, Mihaita Bigu, 32 ani, acuzat de ultraj si favorizarea infractorului: a incercat sa-i impiedice pe politisti sa il captureze pe Spataru, care se refugiase acasa la el.

Spataru a fost prins in chiloti, isi bagase toate hainele pline de sangele inspectorului in masina de spalat.

Contra celor doi agresori romani exista nu doar marturia victimei, a comerciantilor si a trecatorilor care au asistat la bataie, dar, de asemenea, imaginile unei camere de la un magazin. Cand politistii au ajuns la fata locului, pentru a strange probe, multimea a inceput sa aplaude.

«Doar franturi imi amintesc  – povesteste ranitul, cu dificultate din cauza ranilor cusute si a dintilor rupti – imi amintesc o persoana, o femeie cerand ajutor. I-am vazut pe cei doi, le-am cerut sa inceteze, apoi am luat o lovitura mare din spate. Nu-mi amintesc nimic. M-am trezit in ambulanta: nu stiam ce se intampla, unde sunt, ce am facut … ” Va ramane cu urme permanente. “O cicatrice permanenta a fetei, doi dinti rupti, dar nu exista alte consecinte fizice. Trebuie sa fiu atent in privinta capului pentru traumatismul cranian, dar nu mai am nimic altceva “, a mai spus politistul.

Unul dintre agresori, Spataru, are antecedente: in mai 2015 a fost arestat la sfarsitul unei investigatii, fiindu-i atribuite 11 furturi, in baruri, scoli, hoteluri, benzinarii…

„M-am luptat cu onoare si asa voi face mereu, pentru ca nu voi indoi fata nedreptatii, nici in fata celor care profita de cei neajutorati – a scris politistul intr-o scrisoare publicata de Il Tirreno -. O voi face intotdeauna si nu ma tem, nici macar cu pretul vietii mele, daca merita salvate valorile in care cred. Nu voi renunta niciodata si oamenii trebuie sa faca acelasi lucru, sa se razvrateasca impotriva tuturor violentelor, sa nu sufere nedreptate. O imbratisare mare, si cu toata dragostea posibila orasului Montecatini si pentru fiecare persoana care cu afectiunea ei mi-a dat tarie”, a mai spus inspectorul intr-o scrisoare in care a multumit pentru solidaritate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img