vineri, 26 aprilie, 2024

Italia, prima tara din NATO care il sfideaza pe Donald Trump:”Italia a mostenit angajamente bugetare fata de NATO, angajamente pe care nu le modifica, asadar nu va exista o crestere a cheltuielilor”

Distribuie:

Publicat:

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi ca nu a facut nicio promisiune la summitul NATO privind o crestere a cheltuielilor militare ale tarii sale, dupa ce presedintele american Donald Trump a afirmat ca a obtinut angajamentul aliatilor de a majora bugetele pentru aparare, transmite Reuters.

''Italia a mostenit angajamente bugetare fata de NATO, angajamente pe care nu le modifica, asadar nu va exista o crestere a cheltuielilor'', le-a declarat prim-ministrul Conte reporterilor, dupa reuniunea NATO de la Bruxelles.

Vezi si: Prima reactie a Kremlinului dupa ce Donald Trump a afirmat ca Germania este prizoniera Rusiei

''In ce ne priveste, astazi nu am decis sa oferim contributii suplimentare raportat la ceea ce s-a decis cu ceva timp in urma'', a adaugat el.

Italia aloca in prezent in jur de 1% din PIB pentru aparare, in timp ce tinta convenita de statele Aliantei este de 2%.

Seful guvernului italian a mai afirmat ca le va propune partenerilor din Uniunea Europeana ca bugetul pentru aparare sa nu fie inclus in calculele privind deficitul bugetar. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img