sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Jair Bolsonaro a fost supus cu succes unei noi operatii la abdomen si va ramane spitalizat cel putin cinci zile

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost supus cu succes unei noi operaţii la abdomen, a patra de când a fost înjunghiat în urmă cu un an când participa la un miting electoral, şi va rămâne spitalizat pentru cel puţin cinci zile, până joi, au informat duminică medicii săi, transmite EFE potrivit Agerpres

Noua intervenţie a avut ca scop corectarea unei eventraţii de 7 centimetri diametru, o complicaţie provocată de operaţiile anterioare şi, cu toate că era considerată de complexitate medie şi de risc scăzut, s-a prelungit timp de cinci ore, aproape dublu faţă de cât era prevăzut.

"Pacientul, care este în stare clinică stabilă, se va recupera în spital. La indicaţiile medicului, momentan vizitele vor fi limitate", potrivit unui buletin medical transmis de Spitalul Vila Nova Star din oraşul Sao Paulo.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Otavio do Rego Barro, a declarat într-o conferinţă de presă că Bolsonaro şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui republicii, generalul în rezervă Hamilton Mourao, iniţial până joi, şi că îşi va relua sarcinile atunci când va primi acceptul medicilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img