miercuri, 24 aprilie, 2024

Jandarmeria vine cu precizări despre protestatarul care s-a legat de gardul Guvernului: Ce sancţiune s-a aplicat

Distribuie:

Publicat:

Jandarmeria Bucureşti informează că protestatarul care s-a legat de cu lanţuri de gardul Guvernului, având o canistră cu benzină în mână, a fost amendat cu 1000 de lei şi eliberat. Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi împotriva unui alt protestatar, Sandu Matei, zis Sandi, care s-a legat de un semn de circulaţie.

"Cele doua persoane conduse la sediul Secției 4 Poliție au fost sancționate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la adunări publice nedeclarate și pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituție publică, fapte de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, în conformitate cu prevederile art. 26, lit.d, din Legea 60 /1991 și prevederile art.2, pct.1, din Legea 61/1991", transmite Jandarmeria.

Cristian Dide, care a participat la protestele din Piaţa Victoriei şi care se legase joi de gardul Guvernului, ameninţând că-şi dă foc, a fost îndepărtat de jandarmi din faţa Palatului Victoria, pompierii fiind nevoiţi să taie o parte a gardului.

Protestatarul avea un bidon cu benzină şi ameninţa jandarmii că, dacă îl forţează să plece de acolo, îşi va da foc. Bărbatul este nemulțumit de măsurile luate de Executiv și manifesta și față de presupusa intenție, spune el, a Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie și grațiere.

În timp ce miniștrii intrau în Palatul Victoria pentru şedinţa de Guvern, bărbatul a strigat după aceștia "Hoții".

Cristian Dide a mai precizat că va rămâne legat cu cătușe de gardul clădirii până la încheierea ședinței Executivului, însă a fost îndepărtat din faţa Palatului Victoriei după ce pompierii au tăiat o parte a gardului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img