marți, 23 aprilie, 2024

Jared Kushner, ginere si consilier al lui Trump: ‘Ancheta Mueller a facut mult mai mult rau democratiei americane decat ingerinta rusa propriu-zisa’

Distribuie:

Publicat:

Ancheta procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA a făcut "mult mai mult rău" democraţiei americane decât ingerinţa rusă propriu-zisă, a declarat marţi Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui american Donald Trump, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Când ne uităm la ceea ce a făcut Rusia, (care) a cumpărat câteva publicităţi pe Facebook şi a încercat să semene discordie, (constatăm că) este teribil", a recunoscut Jared Kushner în timpul unei conferinţe organizate de revista Time la New York. "Însă eu cred că investigaţiile şi toate speculaţiile din jurul acestui lucru în aceşti ultimi ani au avut un impact mult mai grav asupra democraţiei noastre decât o mână de publicităţi pe Facebook", a adăugat el, denunţând "o mare operaţiune de deturnare a atenţiei". "Când ne uităm la întinderea a ceea ce ei (ruşii) au făcut", constatăm că "anchetele au făcut mult mai mult rău", a subliniat Kushner.

Jared Kushner, care s-a aflat personal în vizorul anchetei Mueller, a fost imediat acuzat de mai mulţi observatori pe Twitter că minimalizează ingerinţa rusă.

La rândul său, Donald Trump a salutat un "super interviu", exprimându-şi satisfacţia de a avea alături de el "oameni extraordinar de inteligenţi care să servească" SUA.

Procurorul special Robert Mueller, al cărui raport a fost dat de curând publicităţii, a confirmat existenţa acestei ingerinţe, însă nu şi a unei colaborări între Moscova şi echipa de campanie a candidatului Trump.

"În timpul campaniei, noi nu ştiam că Rusia făcea ce făcea", a mai spus Jared Kushner.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img