vineri, 26 aprilie, 2024

Jelqing-ul, „metoda” periculoasa de marire a penisului

Distribuie:

Publicat:

Metoda periculoasa de marire a penisului. Jelqing-ul, o tehnică folosită de barbati în speranța de a-și extinde penisul trebuie evitat, este semnul de alarma dat de sexologi.

Mărimea penisului poate fi o sursă importantă de îngrijorare pentru unii bărbați. Pe internet abundă metode de tot felul pentru a câștiga câțiva centimetri în plus.

Atenție însă la aceste tendințe care pot fi periculoase!

Cea mai recentă poartă numele de „jelqing”. Principiul? Folosindu-și degetul arătător și degetul mare, bărbatul trage zilnic câteva minute de penis în semi-erecție.

Susținătorii acestei practici, promovați pe unele forumuri precum Reddit sau jeuxvideo.com, consideră că acest „exercițiu” creează micro-cicatrici pe pielea penisului care, prin vindecare, formează celule noi, care măresc penisul.

Cu toate acestea, niciun studiu nu dovedește eficacitatea acestei practici.

Folosindu-și degetul arătător și degetul mare, bărbatul trage zilnic câteva minute de penis în semi-erecție? Adevarat sau nu? Într-un tweet, Gilbert Bou Jaoudé, sexolog și membru al Centrului pentru studii și tratament al disfuncției sexuale și al cuplului din Lille, împărtășește o opinie a societății internaționale de medicină sexuală (ISSM) pe această temă.

„Știți JELQ-ul? Trageți pe semi-erecția penisului făcând mișcări în ceea ce privește „mulsul” în speranța de a-l prelungi. Este un penis fragil, fii blând!”.

Metoda periculoasa de marire a penisului: inutilă și periculoasă

„În realitate, sângele care intră în penis este venos și nu arterial. Prin urmare, nu este oxigenat și nu are niciun interes. Iar tragerea pe penis nu il face să crească.

Bărbații cred că pot obține aceleași rezultate ca un lob de ureche, care devine mai mare din cauza unei bijuterii, dar este greșit „, spune Dr. Gilbert Bou Jaoudé, potrivit 7sur7.be.

Nu numai inutila, practica nu este lipsită de riscuri. Adepții pot dezvolta boala Lapeyronie, care este deformarea penisului care duce la curbură, îngustare sau scurtare.

Sexul poate deveni apoi dificil, dacă nu chiar imposibil. Asadar, atenție!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img