marți, 19 martie, 2024

Johnson & Johnson incepe testarea pe oameni a vaccinului anticoronavirus

Distribuie:

Publicat:

Johnson & Johnson face un vaccin anticoronavirus. Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson intenționează să înceapă studii clinice umane cu vaccinul său Covid-19 până în septembrie, cu un obiectiv al primelor loturi disponibile pentru autorizarea de urgență până la începutul anului viitor, potrivit unui anunț al companiei lansat luni, noteaza CNN.

Johnson & Johnson spune că a lucrat la un vaccin din ianuarie și este in parteneriat de proiect cu Biomedical Advance Research and Development Authority (BARDA), o divizie a Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane.

Johnson & Johnson și BARDA vor angaja un miliard de dolari pentru finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinurilor, a subliniat compania.

Johnson & Johnson face un vaccin anticoronavirus

„Lumea se confruntă cu o criză urgentă de sănătate publică și ne-am angajat să facem tot posibilul pentru ca vaccinul COVID-19 să fie disponibil și accesibil la nivel mondial cât mai rapid posibil”, a declarat președintele și CEO-ul Johnson & Johnson, Alex Gorsky, într-un comunicat de presă.

Johnson & Johnson își va extinde, de asemenea, capacitatea de producție globală, astfel încât să poată produce rapid vaccinul dacă este aprobat, a spus compania.

Johnson & Johnson nu este singura companie care vrea să creeze un vaccin, deoarece pandemia Covid-19 se răspândește ca focul sălbatic în întreaga lume.

Societatea americană de biotehnologie Moderna și-a expediat vaccinul către cercetătorii guvernamentali pentru testare în februarie, iar prima doză a fost administrată participanților la proces la începutul acestei luni, potrivit Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img