marți, 23 aprilie, 2024

Joi, vineri si sambata sunt zile de doliu national pe teritoriul Romaniei, in memoria Regelui Mihai I.

Distribuie:

Publicat:

Decizia a fost luata saptamana trecuta de Guvern.

In aceste zile, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul Romaniei in berna va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si de cultura, misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele de orice fel si pe ambarcatiunile ce navigheaza sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine, potrivit legii, si persoanelor fizice daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta.

Totodata, televiziunile, radiourile si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul in mod corespunzator.

Dupa incetarea din viata a Regelui Mihai, Consiliul National al Audiovizualului le-a reamintit radiodifuzorilor obligatia de a respecta, in cadrul programelor audiovizuale, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, dreptul la viata privata – prevazute in legislatia audiovizualului – si de a trata cu decenta si responsabilitate aceste momente.

Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie, la varsta de 96 de ani, la resedinta sa din Elvetia. Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului suveran al Romaniei a fost adus miercuri in tara. Conform programului anuntat de Casa Regala, toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, intre orele 8,00 si 22,00, si vineri, intre orele 8,00 si 22,00.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img