joi, 28 martie, 2024

Judecatorii AU DECIS ca IPS Teodosie nu va SCAPA

Distribuie:

Publicat:

Arhiepiscopul Tomisului ramane sub control judiciar! Asta au decis magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. IPS Teodosie a contestat decizia magistratilor de la Curtea de Apel, dupa ce acestia au decis, in 18 iulie, prelungirea controlului judiciar pentru inca 60 de zile.

Arhiepiscopul Tomisului este sub control judiciar din 17 octombrie 2016, masura luata de procurorii DNA Constanta la momentul la care IPS Teodosie a fost pus sub acuzare pentru luare de mita si folosirea sau prezentarea de documente sau declaratii false pentru a obtine pe nedrept fonduri europene. Procurorii au prelungit de atunci masura controlului judiciar pentru IPS Teodosie, iar prelatul nu a reusit sa convinga instanta sa ii ridice masura.

Mai mult, in luna mai 2017, procurorii au cerut instantei inlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, motivand ca a incalcat obligatiile din cadrul controlului judiciar, respectiv a continuat activitati ce implica accesarea de fonduri europene in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului si a comunicat cu unul dintre co-inculpatii din dosarul sau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img