sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Judecatorii au decis ! Sentinta surpriza in cazul fostului primar de Barlad

Distribuie:

Publicat:

Luni, 9 Iulie, judecatorii barladeni au dat solutia in cazul dosarului pe numele Constantin Constantinescu.

Acesta  fost trimis in judecatã in luna noiembrie 2015, de cãtre Parchetul de pe langã Judecãtoria Barlad, intr-un dosar penal, in care era acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, faptã ce se pedepsea cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publicã.

 George Epurescu, presedintele asociatiei “ Romania fara ei” a depus in luna martie 2013, la Primãria Barlad o notificare, prin care aducea la cunostinta primarului, conform legii 60/1991, faptul cã, in data de 4 aprilie 2013, intentiona impreunã cu cetãtenii municipiului Barlad sã facã o adunare publicã in fata Primãriei pe tema extragerii gazelor de sist, un subiect foarte sensibil opiniei publice. Fostul edil, C-tin Constantinescu,a respins solicitarea iar George Epurescu a depus la Parchetul de pe langã Judecãtoria Barlad o plangere penalã.

Conform actelor oficiale iata care este solutia pe scurt: “In baza art. 396 alin. 5 C.proc. pen. coroborat cu art. 19 din Legea nr. 255/2013, rap. la art. 16 lit. b) Cod procedura penala, combinat cu art. 18 ind. 1 din Codul penal din 1969, achita inculpatul CONSTANTINESCU CONSTANTIN,cu privire la acuzatia de savarsire a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor prevazuta de art. 246 din Codul penal din 1969 si cu retinerea incidentei art. 5 din Codul penal din 2014, fapta neprezentand in concret gradul de pericol social al unei infractiuni. In baza art. 18 indice 1 alin. 3 raportat la art. 91 lit. c Cod penal din 1969 aplica inculpatului CONSTANTINESCU CONSTANTIN, cu datele de stare civila anterior mentionate, amenda administrativa in cuantum de 1.000 lei. In baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 1 C.p.p. respinge actiunea civila formulata de partea civila ASOCIATIA ,,ROMANIA FARA EI" in contradictoriu cu inculpatul CONSTANTINESCU CONSTANTIN. In baza art. 398 C.proc.pen. raportat la art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuieli le judiciare avansate de stat in prezenta cauza raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 1o zile de la comunicare pentru inculpatul CONSTANTINESCU CONSTANTIN, pentru partea civila ASOCIATIA ,,ROMANIA FARA EI" si pentru Ministerul Public. Pronuntata in sedinta publica, azi 09.07.2018”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img