vineri, 29 martie, 2024

Judecatorii explica ce ar fi facut Carmen Adamescu: ainfractiuni pentru a crea aparente de legalitatea

Distribuie:

Publicat:

Magistrații Tribunalului București arată că au dispus arest la domiciliu pentru Carmen Adamescu deoarece probele de la dosar arată că a derulat o activitate infracțională în baza unor mecanisme bine puse la punct pentru a crea aparența de legalitate în ceea ce privește firmele sale.

„A rezultat că, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, inculpata profitând de funcţiile deţinute a acţionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile şi casieria persoanei vătămate în modalitatea însuşirii pentru sine sau pentru societăţile care erau deţinute şi controlate de aceasta şi membrii familiei sale. Mecanismul de operare a presupus încheierea unor contracte comerciale, cu durată lungă, toate având ca obiect prestări de servicii, activităţi care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajaţii persoanei vătămate sau alte persoane juridice în baza unor relaţii contractuale directe, fie erau prestate chiar de către, dar în calităţile deţinute în cadrul persoanei vătămate pentru care era remunerată lunar sub forma unui salariu”, arată motivarea magistraților Tribunalului București.

Sursa citată mai arată că, din probele de la dosar, se conturează existenţa pericolului concret pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a lui Carmen Adamescu.

Carmen Adamescu a răbufnit la Curtea de Apel București: 'Vom vorbi când se termină toată această mascaradă'

„Din probele efectuate în cauză rezultând că inculpata a desfăşurat activitatea infracţională în baza unor mecanisme foarte bine puse la punct, pentru a crea o aparenţă de legalitate, care să împiedice sesizarea faptelor cu ocazia unor controale de specialitate din partea organelor statului sau al auditorilor interni ori externi. Referitor la contextul factual de debut al cercetării penale (…), care ar transmite ideea că nimic nu a fost considerat a fi în neregulă în activităţile profesionale ale inculpatei până la momentul începerii scandalului legat de dezbaterea succesiunii defunctului soţ al inculpatei, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că această revelare a unor chestiuni colaterale fondului acuzaţiei nu reprezintă un contraargument la probele deja administrate în cauză, aflate la dosarul cauzei, pe care se sprijină acuzarea”, mai spune motivarea măsurii arestului la domiciliu.

În același context, documentul arată că nu reprezintă relevanță nici faptul că informațiile din referatul procurorilor provin de la Alexander Adamescu, cel care are cu mama sa vitregă „o relație de dușmănie”. Magistrații ,mai precizează că, dacă acuzațiile privind activitatea ilicită a lui Carmen Adamescu nu ar fi fost reale, ancheta nu ar fi mers atât de departe, iar procurorul ar fi dispus clasarea cauzei.

„Lucrurile au evoluat în sensul dovedirii unor nereguli grave legate de activitatea de management desfăşurată de inculpată în cadrul complexului comercial care conturează tot mai clar acuzaţia de delapidare în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, reţinută în sarcina inculpatei prin referatul procurorului. Referitor la conduita socială ireproşabilă a inculpatei şi la lipsa antecedentelor penale până la acest moment, aspecte în circumstanţiere, la care a făcut referire apărarea, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că acestea reprezintă o stare de normalitate pentru orice persoană , mai ales în situaţia în care aceasta are o funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale, nu oarecare, ci una de renume, cu prestigiu câştigat de-a lungul multor ani de activitate”, mai spun judecătorii.

În privința cererii avocaților lui Carmen Adamescu de a nu fi luată o măsură preventivă pentru clienta lor, judecătorii arată: „În contextul gravităţii acuzaţiei imputate, nici nu se pune problema”.

Magistrații Tribunalului București au încuviințat săptămâna trecută cererea procurorilor și au dispus arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare. Decizia vine după ce Carmen Adamescu a fost reținută de către ofițerul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, după ce a audiat-o pe aceasta mai multe ore.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însuşit:

a) în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img